BEC: Angajaţii din spitale sau penitenciare, care lucrează duminică, nu pot vota cu urna specială

Personalul angajat al penitenciarului sau cadrele medicale aflate în ziua referendumului la serviciu nu pot vota cu urna specială solicitată pentru deţinuţi sau persoanele internate.

Potrivit Biroului Electoral Central, singurele situaţii în care Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, corelată cu legea 35/2008, permite deplasarea urnei speciale sunt cele privind persoanele netransportabile din cauză de boală sau invaliditate şi persoanele deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau aflate în executarea unei condamnări fără a-şi fi pierdut drepturile electorale.

Citeste si:  MAE: Românii din străinătate pot vota la referendumul din 29 iulie pe baza paşaportului sau CI

Totodată, BEC a precizat că dispoziţiile legale nu prevăd obligativitatea depunerii de către solicitanţii urnei speciale a unor acte medicale care să dovedească faptul că aceştia sunt netransportabili pentru cauză de boală sau invaliditate.

Persoanele netransportabile din cauză de boală sau invaliditate, care nu se află în instituţii sanitare sau de ocrotire socială şi care doresc să voteze prin intermediul urnei speciale, întocmesc o cerere, care va fi depusă la biroul electoral al celei mai apropiate secţii de votare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close