Fotbal – Meciuri trucate: 13 cluburi italiene, deferite comisiei de disciplină

Treisprezece cluburi şi 44 de licenţiaţi, printre care antrenorul campioanei en titre, Juventus Torino, au fost deferiţi joi comisiei de disciplină de către procurorul Federaţiei italiene de fotball (FIGC), în cadrul scandalului meciurilor trucate, aşa-numitul ‘Calcioscommesse’, a indicat FIGC, citată de AFP.

Cele 13 cluburi şi cei 44 de licenţiaţi, printre care internaţionalul italian Leonardo Bonucci şi antrenorul lui Juventus, Antonio Conte, vor trebui să compară în faţa Comisiei de disciplină de la Roma începând din 2 august.

Leonardo Bonucci, care a participat la EURO 2012 deşi suspiciunile planau asupra sa, este suspectat de tentativă de fraudă sportivă.Faptele datează din sezonul 2009-2010, când evolua la Bari. Fundaşul riscă până la trei ani de suspendare.

Mai mulţi jucători, ca fundaşul italian Daniele Portanova (Bologna), sunt în aceeaşi situaţie cu Bonucci.

La rândul său, Antonio Conte este urmărit pentru nedenunţarea unei infracţiuni, în legătură cu două meciuri aranjate din Serie B, în sezonul 2010-2011, când antrena echipa Siena.

Conte riscă o suspendare între şase şi douăsprezece luni. Dacă va colabora cu justiţia, această suspendare ar putea fi redusă la trei luni.

De asemenea, fotbaliştii italieni Simone Pepe şi Marco Di Vaio sunt urmăriţi pentru nedenunţarea unor fraude sportive.

Clubul Lecce (Serie B) este sub ameninţarea unei retrogradări în Lega Pro (divizia a treia).

Inculpat pentru responsabilitate obiectivă şi presupusă, clubul Torino, nou-promovat în Serie A, ar putea începe campionatul cu o penalizare de mai multe puncte.

În scandalul Calcioscommesse, mai mulţi jucători sunt suspectaţi că au fost corupţi de pariori clandestini care voiau să fie siguri de câştig. Acest scandal este la originea mai multor anchete şi arestări de jucători, unii importanţi, ca Stefano Mauri, căpitanul lui Lazio Roma.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.