EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

Grupare infracţională care a fraudat peste 100 ATM-uri, destructurată de procurorii DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Bacău au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea de fraude la ATM-uri, prin utilizarea de instrumente artizanale, prejudiciul constatat până la această dată depăşind suma de 250 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis vineri, în acest caz s-a reţinut că gruparea infracţională era constituită din aproximativ 25 de persoane, din municipiul Bacău, iar modalitatea de comitere a faptelor era una inedită la nivelul cazuisticii actuale.

„Învinuiţii procedau la sustragerea din bancomate a unor importante sume de bani, prin folosirea unui dispozitiv metalic confecţionat artizanal, introdus în fanta de eliberare a numerarului. În această modalitate, învinuiţii au acţionat pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Bacău, Braşov, Neamţ, Covasna, Sibiu, Constanţa şi Iaşi, devalizând şi aducând în stare de neutilizare peste 100 de ATM-uri”, se arată în comunicat.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău au fost conduse 20 de persoane, faţă de care, după finalizarea audierilor, se vor dispune măsurile legale.

Destructurarea grupului infracţional de către procurorii DIICOT a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău şi Direcţia de Investigaţii Criminale – IGPR, iar suportul tehnic şi informativ al operaţiunii a fost asigurat de către DOS.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata