În concertul de la Olympia, Madonna a adus un omagiu Franţei tolerante

Madonna, care a susţinut un concert joi seară, 27 iulie, la Olympia din Paris, a evocat pe scenă polemica cu preşedinta Frontului Naţional (FN), Marine Le Pen, aducând un omagiu Franţei tolerante şi primitoare faţă de artiştii străini, relatează AFP.

„Ştiu că am supărat o anume Marine Le Pen. Intenţia mea nu este să-mi fac duşmani”, a spus Madonna pe scenă imediat după începerea concertului, referindu-se la necazurile cu partidul francez de extremă dreaptă.

FN şi-a anunţat intenţia de a depune plângere pentru „insultă” împotriva Madonnei, în concertul căreia a fost proiectat din nou, pe 14 iulie, pe Stade de France, videoclipul în care Marine Le Pen apărea cu o svastică pe frunte.

Imaginea nu s-a mai repetat la spectacolul de la Olympia, dar Madonna a salutat tradiţia de toleranţă şi ospitalitate a Franţei faţă de artişti.

„Înainte de mişcarea pentru drepturi civice din Statele Unite, artiştii afro-americani nu aveau voie să se producă în America, dar Franţa i-a primit cu braţele deschise”, a spus ea, referindu-se la Josephine Baker sau Charlie Parker.

„Oamenii de culoare, cei diferiţi, minorităţile simţeau că sunt binevenite în Franţa” şi „toţi veneau în Franţa să creeze„, a adăugat cântăreaţa, în faţa celor 2.700 de fani.

„Astăzi, lumea intră într-o perioadă care ne sperie. Economiile scad, oamenii nu au ce mânca în Grecia, suferă peste tot în lume şi le este teamă. Ce se întâmplă când oamenilor le este frică? Devin intoleranţi”, a mai spus ea, criticând destul de transparent tezele FN.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.