Procentul profesorilor care au luat definitivatul a crescut de la 62% la 65% în urma contestaţiilor

Un procent de 65% dintre candidaţii care au susţinut examenul de definitivat în învăţământ au promovat, proporţia acestora crescând astfel cu 3 puncte procentuale în urma contestaţiilor, a anunţat, joi, 26 iulie, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Potrivit datelor prezentate de ministru, anul acesta s-au înscris la examenul de definitivat 6.537 de candidaţi, iar după verificarea dosarelor au rămas 6.114.

Dintre aceştia, s-au prezentat la examen 5.464 de candidaţi, dintre care au luat note de cel puţin 7 3.557 de persoane, adică 65%, aceştia obţinând astfel definitivatul în învăţământ.

Citeste si:  Legea de reglementare a sectorului laptelui va încuraja producătorii se să asocieze, susţine Attila Kelemen

Note între 9 şi 10 la definitivat au obţinut circa 8% dintre candidaţi, între 8 şi 9 au luat 19%, iar între 7 şi 8, un procent de 38%.

„Evident că suntem nemulţumiţi că 35% dintre cei care s-au prezentat la examen au luat note sub 7, dar să nu uităm că anul acesta am ridicat plafonul notei de admitere de la 6 la 7, ceea ce este o notă bună pentru minister, pentru că ne dorim în învăţământ să fie cadrele didactice mai performante şi să ne aşteptăm şi la un progres şcolar corespunzător”, a comentat Ecaterina Andronescu.

Citeste si:  Peste 40% dintre elevii bucureşteni au picat bacul

Ministrul a menţionat că se gândeşte la ridicarea încă o dată a pragului de promovare a examenului de titularizare şi la definitivat.

„Vă mărturisesc că astăzi la Bistriţa-Năsăud mă bântuia această idee. După ce am făcut statistica rezultatelor la examenul de definitivat, vedeţi că între 7 şi 8, 38% dintre candidaţi se plasează, ceea ce înseamnă foarte mult. Acum o să mergem şi mai jos, să vedem dacă între 7 şi 7,5 dacă nu cumva am putea să gândim o creştere”, a spus ea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata