Băsescu le cere românilor să nu participe la referendum, iar primarilor să nu fie părtaşi la fraudarea votului

Preşedintele suspendat Traian Băsescu le-a cerut românilor să nu participe la referendumul care va avea loc duminică, 29 iulie 2012, atenţionându-i totodată pe primari să nu fie părtaşi la fraudarea votului.

„În calitate de preşedinte ales le cer românilor să nu fie părtaşi la o gravă ilegalitate care a dus la decapitarea conducerii statului. Le cer românilor să înţeleagă că astăzi au văzut decapitarea statului român. Mâine, aceeaşi furie, acelaşi dispreţ pentru Constituţie se poate prăvăli, sub conducerea lui Ponta şi Antonescu, asupra lor. De aceea, îi rog pe români – îi rog, ei vor decide -, să nu participe la acest referendum, în spatele căruia nişte politicieni iresponsabili încearcă să

Citeste si:  Veniturile medii ale românilor au fost de 884 lei/persoană, iar cheltuielile de aproape 91%, în trimestrul IV 2011

Preşedintele suspendat i-a atenţionat pe primari să nu se ”antreneze” în acte ilegale, punctând că este incorectă participarea la un proces de fraudare a votului.

”Îi atenţionez pe primari, în mod deosebit în mediul rural, să nu se antreneze în acte ilegale. Ştiu ceea ce ştiu şi ei că unii s-au apucat să colecteze buletine. Domnilor primari, daţi repede buletinele înapoi. Alţii s-au apucat să strângă liste de CNP-uri. Domnilor primari, aruncaţi listele în foc. Este incorect să participaţi la un proces de fraudare a votului la referendum atât cât va fi el, pentru că nerespectând legea nu faceţi decât să contribuiţi la consolidarea impresiei că România este o ţară care a pierdut busola democraţiei”, a conchis Băsescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close