Soţia fostului şef de cabinet al lui Blejnar, acuzată de proxenetism, va fi cercetată în libertate

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, luni, 30 iulie, admiterea recursului soţiei lui Codruţ Marta, ex-şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF Sorin Blejnar, Andreea-Elena Marta, la măsura arestării preventive într-un dosar privind fapte de prostituţie şi proxenetism.

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 19 iulie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a Andreei Marta şi a Mariei-Magdalena Lungu, acuzate de prostituţie şi proxenetism.

Decizia a fost atacată cu recurs.

Procurorii DIICOT le-au reţinut pe 18 iulie pe cele două femei, într-un dosar în care efectuează cercetări în legătură cu activitatea unui grup infracţional organizat ce se ocupa cu proxenetismul şi prostituţia, coordonat de Andreea-Elena Marta şi de Maria-Magdalena Lungu.

Citeste si:  Fostul şef al FMI, pus sub acuzare oficial într-o afacere de proxenetism

„Începând cu anul 2010, numitele Andreea-Elena Marta (fostă Lungu), de 28 ani, şi Maria-Magdalena Lungu, de 38 ani, au coordonat această grupare, procedând la racolarea persoanelor cu o situaţie materială foarte bună, cărora le-au facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituţiei, în schimbul unor importante sume de bani. Activităţile de prostituţie – proxenetism au avut loc în principal pe teritoriul României, în municipiile Bucureşti, Tulcea, Braşov şi Călăraşi, dar şi în alte ţări – Italia, Elveţia, Principatul Monaco”, a informat DIICOT.

Citeste si:  NOUTATI LEGISLATIVE - 4 aprilie (0227)

Potrivit procurorilor, tinerele ce practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării, din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiţi cetăţeni străini potenţi financiar sau persoane din lumea mondenă.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din IGPR şi procurori DIICOT au efectuat, pe 18 iulie, trei percheziţii domiciliare la membrii grupării, două în Bucureşti şi una în Călăraşi, şi au pus în executare şi mandate de aducere în faţa organelor de anchetă competente.

Citeste si:  Daniel Barbu: Mi-aş dori să văd cetăţenii spunând "Salvaţi patrimoniul de la Roşia Montană"

„Sumele încasate, deosebit de importante, erau însuşite în cea mai mare parte de către membrii grupării, prostituatele fiind plătite cu sume în jur de 300-500 euro. În urma investigaţiilor efectuate, în baza delegării autorităţilor judiciare competente, au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate, care întreţineau raporturi sexuale în folosul grupului infracţional organizat”, potrivit IGPR.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata