EUR
4,84 RON
(+0.1%)
USD
4,31 RON
(+0.33%)
GBP
5,42 RON
(+0.27%)
CHF
4,48 RON
(+0.52%)
BGN
2,47 RON
(+0.11%)
BYN
1,80 RON
(+0.31%)
CAD
3,19 RON
(+0.42%)
RSD
0,04 RON
(+0.09%)
AUD
2,98 RON
(-0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.65%)
CZK
0,18 RON
(-0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.74%)

Victor Ponta: Îl somez pe Băsescu să înceteze cu declaraţiile iresponsabile privind lovituri de stat

Premierul Victor Ponta l-a somat, luni, 30 iulie, pe preşedintele suspendat Traian Băsescu să înceteze imediat cu „declaraţiile iresponsabile privind lovituri de stat şi încălcări de lege”.

„Acum, când s-a dovedit şi e foarte clar pentru toţi cei de bună-credinţă de pe plan intern şi extern că referendumul a fost corect organizat şi a reflectat voinţa celor care s-au prezentat la vot, e momentul să-l somez pe Traian Băsescu şi cei din jurul său să înceteze imediat cu declaraţiile iresponsabile privind lovituri de stat şi încălcări de lege.

Vreau ca Traian Băsescu şi cei din PDL să înţeleagă că loviturile de stat nu se dau prin vot popular, nici prin decizii ale Parlamentului sau ale Curţii Constituţionale. Îl avertizez public pe Traian Băsescu să nu mai ameninţe nici persoane, nici instituţii ale statului, nici trusturi media şi mai ales să nu-i mai ameninţe pe cei 8,5 milioane de cetăţeni români care şi-au făcut datoria de cetăţeni şi au venit să voteze într-un referendum corect organizat şi imparţial”, a declarat Ponta.

Şeful Executivului a subliniat că nu va tolera astfel de „ameninţări şi abuzuri” şi va cere tragerea la răspundere a preşedintelui suspendat.

„Ca prim-ministru, îl avertizez pe Traian Băsescu că avem toate mijloacele legale şi constituţionale să apărăm cetăţenii acestei ţări şi instituţiile acestei ţări de ameninţări şi abuzuri din partea lui Traian Băsescu. (…) Îi cer lui Traian Băsescu să înţeleagă că România nu mai este o moşie a sa (…) şi că vom reacţiona în apărarea oamenilor care au votat, a instituţiilor statului şi a principiilor fundamentale”, a afirmat premierul.

Victor Ponta a spus că Traian Băsescu se mai reprezintă doar pe sine însuşi şi că nu a obţinut la acest referendum nici măcar propriul vot.

„Apreciez faptul că Traian Băsescu se reprezintă doar pe sine însuşi şi eventual pe Viktor Orban, primul-ministru al Ungariei. Traian Băsescu e un preşedinte care nu a obţinut nici măcar votul său. Traian Băsescu ne-a minţit că se va comporta ca un cetăţean al acestei ţări şi va fi prezent la vot.

Până la urmă, nici măcar el însuşi nu a considerat că trebuie să voteze şi să se sprijine în acest demers. Înţeleg că reprezintă un grup de oameni care profită şi care îşi doresc privilegii din bani publici, dar spun încă o dată că această disperare a lui Traian Băsescu şi a celor din jurul său nu poate să acopere rezultatul referendumului”, a conchis Victor Ponta.

Citește și
2 Comentarii
  1. USLinoşii pe moarte... spune

    Felicitari d-lui Basescu si PDL-ului pentru ca nu ne-au lasat pe mana lui Ponta Mincinosul si acolitii!
    Basescu, n-a fost invins de romani, deoarece doar 37 % au votat ptr demitere, restul au fost fraude pana la 46%!! Si sa nu fi fost fraude, mai mult de 53% AU BOICOTAT, deci voi astia care mintiti la comanda lui Felix, retineti ce va spun: MAI MULT DE JUMATATE DIN POPULATIA TARII l-au dorit la Cotroceni pe Basescu si NU au iesit la vot!!!! AU BOICOTAT. Asta este mesajul corect!!!!! Asa ca, ati pierdut sume uriase de bani INUTIL si acum ii veti recupera pe spinarea noastra, banditilor, obsedati de putere si de comunism!! Va dam noi dictatura. V-ati bazat pe prostime , iata ca si aia s-au prins de manevrele bolsevice USL-inosilor!!!! Mortii revolutiei nu va iarta!!!

  2. Diplomatu' spune

    Cu toata aversiunea fata de presedintele ungar dataorata amestecului EVIDENT in treburile interne ale Romaniei, prim-ministrul nu TREBUIA SA ROSTEASCA NUME si sa INCRIMINEZE IN MOD DIRECT …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata