EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Antonescu: Decizia CCR va fi respectată, oricare ar fi ea; nu s-a manifestat niciun fel de intimidare a Curţii

Preşedintele interimar Crin Antonescu a dat asigurări lun, 30 iulie, i că decizia Curţii Constituţionale privind referendumul va fi respectată, oricare ar fi ea, menţionând că nu s-a manifestat niciun fel de încercare de intimidare sau de influenţare a CCR.

„Societatea democratică este o societate care se bazează pe câteva drepturi, între care – din punctul meu de vedere – primul, cel sine qua non, este libertatea de exprimare. Atâta vreme, în ce mă priveşte şi în ce priveşte şi declaraţiile pe care le-am auzit astăzi de la alţi politicieni, dintr-o parte sau alta, nu s-a manifestat în niciun fel o încercare de intimidare, de influenţare, de ameninţare a CCR.

Cred că suntem în parametrii absolut normali şi ceea ce cred că este extrem de important este să ne înţelegem bine cu toţii. Ceea ce pentru mine este clar că oricare ar fi decizia CCR, comentată şi ea la rândul ei, vă asigur, o vom respecta în tocmai. Acesta este esenţial pentru bunul mers al democraţiei”, a declarat Antonescu, marţi, la Palatul Cotroceni.

Afirmaţiile lui Antonescu au fost făcute în contextul în care a fost întrebat despre declaraţia premierului Victor Ponta care i-a somat pe politicieni să nu exercite niciun fel de presiune asupra CCR.

Premierul Victor Ponta a somat, marţi, toate părţile politice implicate în actualul conflict politic generat de procedura de suspendare a preşedintelui României să se abţină de la orice formă de presiune publică sau directă la adresa Curţii Constituţionale sau la adresa unor judecători ai acestei instituţii.

Premierul afirmă că ar aprecia în mod deosebit dacă apelul va fi urmat de toate partidele parlamentare – PSD, PNL, PC, PDL, UDMR sau UNPR.

Victor Ponta precizează că „a garantat în faţa Comisiei Europene şi în faţa partenerilor internaţionali ai României independenţa Curţii Constituţionale, precum şi că nimeni nu va încerca să influenţeze deciziile acesteia sau să conteste deciziile acesteia”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata