Echipa feminină de gimnastică a României a cucerit medaliile de bronz la Londra

Echipa feminină de gimnastică a României, în componenţa Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Diana Chelaru, a cucerit marţi medaliile de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, cu un punctaj total de 176,414 în finala pe echipe.

Aurul a revenit imbatabilei echipe a Statelor Unite (Jordyn Wieber, Gabrielle Douglas, Kyla Ross, Alexandra Raisman, McKayla Maroney), cu 183,596 puncte, în timp ce medaliile de argint au fost adjudecate de Rusia (Ksenia Afanaseva, Anastasia Grişina, Viktoria Komova, Alia Mustafina, Maria Paseka), cu 178,530 p, chiar dacă Grişina şi Afanaseva au ratat ultimele execuţii la sol.

Echipa antrenată de Octavian Bellu şi Mariana Bitang se afla pe locul 6 după prima rotaţie, când a evoluat la cel mai slab aparat (paralele), a urcat pe 5 la finalul rotaţiei a doua (bârnă) şi a intrat pe podium (locul 3) după rotaţia a treia (sol), cu un mic avans în faţa Chinei, şi a rămas acolo şi după ultimul aparat – săriturile.

Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa sunt calificate în finala de la individual compus, Sandra Izbaşa în finalele de la sărituri şi sol, Cătălina Ponor la bârnă şi sol, iar Diana Bulimar în finala de la bârnă.

Echipa feminină de gimnastică a României nu a lipsit de pe podiumul olimpic din 1976 încoace. La JO 2008 de la Beijing, fetele noastre au luat medaliile de bronz, după aurul cucerit în 2000 şi 2004.

România a cucerit a patra sa medalie la JO 2012, după aurul lui Alin Moldoveanu (puşcă aer comprimat 10 m) şi argintul Alinei Dumitru (judo, cat. 48 kg) şi Corinei Căprioriu (judo, cat. 57 kg).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.