EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

JO 2012: Bellu – E un rezultat care ne permite să supravieţuim

0

Octavian Bellu, antrenorul coordonator al echipei feminine de gimnastică a României, a declarat marţi seara, după medalia de bronz cucerită la Jocurile Olimpice de la Londra, în proba pe echipe, că este un rezultat care ”ne permite să supravieţuim”.

Octavian Bellu declara după concurs că nu poate fi mulţumit cu medalia de bronz şi nici fetele, dar în această finală nu se putea realiza mai mult. ”Nu sunt mulţumit şi nici fetele nu sunt mulţumite, Cătălina şi Sandra ştiu deja gustul medaliei de aur, iar celelalte ştiu cum e să fii pe locul întâi.

Dar, atât s-a putut azi, eu mă bucur că ele s-au concentrat mai mult decât la calificări şi rămâne ca fetele calificate în finalele pe aparate să-şi exploateze la maxim această oportunitate. Niciodată nu poţi să spui că ai făcut totul, că ai dat totul pentru un rezultat foarte bun.

Ziua de azi a trecut, concursul olimpic la echipe e deja istorie, de acum fiecare trebuie să-şi gestioneze cât mai bine emoţiile, trăirile, în aşa fel încât să nu plece de la această olimpiadă cu impresii neplăcute”, a spus Bellu.

Echipa feminină de gimnastică a României a cucerit a 10-a sa medalie olimpică, marţi, în concursul pe echipe de la JO 2012, reuşind să se menţină pe podiumul olimpic într-o competiţie dură cu ţări mult mai potente economic şi sportiv, precum SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Japonia sau Germania.

Una din principalele dificultăţi întâmpinate de antrenori la construirea acestei echipe a fost omogenizarea a trei generaţii de gimnaste, pentru a forma un tot cât mai competitiv: ”Este o echipă la care am avut emoţii dacă se va descurca, pentru că e greu să omogenizezi o echipă cu o plajă de vârste de la 16 la 25 ani. E o muncă incredibilă de grea s-o faci pe Cătălina să reintre în disciplina pe care ar înţelege-o şi fără să i-o impui ar accepta-o Larisa. Sunt fete care şi-au dat mâna, au trecut peste orice reţineri ale mele şi iată că au făcut un rezultat, aşa cum este, dar care ne permite să supravieţuim”, a afirmat Octavian Bellu.

Succesul unei ţări ca România, cu resurse limitate şi investiţii la fel de limitate în sport, este de a concentra valorile într-un singur centru, unde să se pregătească pe durate foarte lungi înaintea competiţiilor. ”În fiecare dimineaţă în care mă scol, mă întreb cum este posibil lupţi cu SUA, China şi Rusia, văzând potenţialul acestor ţări.

Cu tot respectul faţă de numărul de gimnaste din cele 3 ţări, noi avem un grup mic, cu care încercăm din puteri în fiecare zi să facem echipe bune cu care să mergem la competiţii. Acum suntem pe locul 3, iar pentru mine este ca un act de supravieţuire.

SUA au condus în această competiţie de la început până la sfârşit, iar celelalte 3 ţări, China, Rusia şi România, au încercat să facă ceva, să fie pe podium. De data asta a fost poate rândul nostru, dar data viitoare nu se ştie”, a adăugat cel mai titrat antrenor din lume.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.