Nati Meir, acuzat de înşelăciune privind locuri de muncă în Israel

Poliţiştii efectuează, miercuri, 1 august,percheziţii la locuinţa fostului deputat Nati Meir, acuzat de înşelăciune privind locuri de muncă în Israel, au afirmat,  surse judiciare.

 Potrivit acestora, după ce Meir a spus că i s-a făcut rău, s-a solicitat prezenţa unei ambulanţe care să-i dea primele îngrijiri.

Poliţiştii fac percheziţii şi la sediul societăţii comerciale pe care Meir o are şi ridică înscrisuri, unităţi de calculator, registre, au indicat sursele citate.

Potrivit acestora, Nati Meir este liderul unei grupări specializate în înşelăciuni, care promitea oamenilor că îi va trimite la muncă în Israel; fostul deputat ar fi fost ajutat de o femeie, care este şi secretara societăţii comerciale.

Numărul părţilor vătămate ar putea ajunge la 50, în prezent sunt zece plângeri, informează sursele judiciare.

În ceea ce priveşte modul de operare al grupării, sursele citate precizează că erau anunţuri pe internet privind locuri de muncă în domeniul contrucţiilor în Israel.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a afirmat într-o declaraţie de presă că Poliţia sectorului 1, împreună cu procurori de la Parchetul de la lângă Judecătoria sectorului 1, a efectuat miercuri dimineaţa mai multe percheziţii în Bucureşti pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în înşelăciuni cu locuri de muncă.

„Membrii acestei grupări promiteau oamenilor că-i vor trimite la muncă în Israel, încheiau cu aceştia contracte, le cereau diverse sume de bani cuprinse între 400 şi 800 de euro, după care nu-şi mai onorau promisiunile stipulate în contractele pe care le încheiaseră cu părţile vătămate”, a declarat Niculae.

El a precizat că în urma percheziţiilor au fost descoperite mai multe persoane suspecte, ele urmând a fi aduse la Poliţie pentru audieri şi continuarea cercetărilor.

„În acest moment cunoaştem că sunt cel puţin zece persoane care ar fi fost prejudiciate prin acest mod de operare, însă continuăm cercetările, se pare că numărul acestora e mult mai mare”, a spus Niculae, care a adresat rugămintea către cei prejudiciaţi să se prezinte la cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la 112.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.