EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,29 RON
(-0.38%)
GBP
5,38 RON
(-0.75%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(-0.01%)
BYN
1,75 RON
(-0.28%)
CAD
3,16 RON
(-0.09%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,98 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(-0.28%)
CZK
0,18 RON
(+0.12%)
INR
0,06 RON
(-0.11%)

Salonul naţional „Fotografia anului” va fi deschis şi la Oradea, după Cluj-Napoca

Cea mai reprezentativă confruntare profesională şi artistică în rândul artiştilor fotografi din întreaga ţară, Salonul naţional ‘Fotografia anului’, va fi vernisat vineri, în 3 august, şi la Oradea, după ce a avut mare succes în sălile Muzeului de Artă din Cluj Napoca, cu ocazia inaugurării ediţiei a III-a pe 31 ianuarie.

Potrivit comunicatului remis de Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), salonul va fi vernisat la Galeria ‘Euro Foto Art’ din Oradea, urmând să fie vizitat până pe 20 august.

Din cele peste o mie de lucrări expediate pentru cele 10 categorii de concurs, un juriu naţional a selectat pentru salon cele mai reprezentative 10 lucrări de la fiecare categorie, fără să cunoască numele autorilor, fiind premiate, la fiecare categorie de concurs, cea mai valoroasă lucrare cu placheta salonului, precum şi cu medalii de aur, argint şi bronz, respectiv marele Trofeu al Salonului naţional ‘Fotograful Anului’.

Artiştii fotografi bihoreni au avut un succes deosebit şi la acest salon, juriul naţional acceptând 21 de lucrări din creaţiile lor. Cele mai bune rezultate au obţinut artiştii fotografi din cadrul Clubului Fotografic ‘Nufărul’, care sunt prezenţi în cadrul salonului naţional cu 19 lucrări, urmaţi de membrii Fotoclubului ‘Helios’ din Marghita, cu două lucrări.

Cele mai bune rezultate a obţinut artistul fotograf Vasile Venig, din Carei, care a fost prezent cu şase lucrări, din care două au fost distinse cu două plachete, respectiv cu marele trofeu.

Salonul naţional ‘Fotografia anului’ a fost iniţiat în urmă cu trei ani şi este organizat de fiecare dată în cadrul Festivalului Naţional ‘Luna Fotografiei din România’, de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata