ANAF a inclus în datoria Poştei Române la bugetul de stat şi amenda dată de CC în 2010

Datoria Poştei Române afişată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) are inclusă amenda luată de companie de la Consiliul Concurenţei (CC) în 2010, aceasta fiind eşalonată pe o perioadă de trei ani, au declarat, reprezentanţii companiei.

‘Poşta Română a fost amendată în anul 2010, de către Consiliul Concurenţei, cu suma de 103,3 milioane lei, această datorie certă fiind evidenţiată de ANAF distinct faţă de datoriile la bugetul de stat. Amenda, în baza OUG 24/2012, a fost eşalonată pe o perioadă de 36 de luni, Poşta Română achitând deja două tranşe aferente acestei eşalonări.

Ulterior acordării acestei eşalonări, ANAF a inclus în raportarea de la 30 iunie 2012 şi suma rămasă de achitat de către Poşta Română, la rubrica „Alte impozite şi taxe”, au afirmat oficialii companiei.

Potrivit acestora, corelând informaţiile se poate observa că, practic, per ansamblu, datoriile companiei faţă de bugetul de stat nu au crescut, percepţia fiind determinată de includerea diferenţei neachitate din amenda primită de Poşta Română de la Consiliul Concurenţei.

‘Analizând în acest context situaţia prezentată de ANAF aş dori să subliniez scăderea, la data de 30 iunie, cu două milioane lei a obligaţiei restante faţă de bugetul de stat aferentă TVA, de la 23.496.351, la 21.482.322’, a mai afirmat sursa citată.

ANAF a publicat, marţi, lista marilor datornici al bugetul de stat, printre care figura şi Poşta Română cu datorii de 125,5 milioane lei, din care 21,4 milioane din TVA, 97,2 milioane din alte impozite şi taxe, iar 6,8 milioane din dobânzi şi penalităţi de orice fel. Pentru această companie s-au acordat înlesniri la plată.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.