Fregata chineză Yan Tai, centrul atracţiei pentru turiştii de pe litoral

Fregata Yan Tai a Forţelor Navale Chineze, aflată în escală în Portul Constanţa, în perioada 31 iulie – 4 august, a fost joi centru de atracţie pe litoral pentru mii de turişti.

Potrivit ofiţerului de presă al Comandamentului Flotei, Ion Burghişan, programul de vizitare al fregatei s-a bucurat de mare succes şi de interes din partea publicului, sute de constănţeni şi turişti sosiţi în vacanţă bucurându-se de ospitalitatea echipajului primei nave militare a Republicii Populare Chineze, care vizitează România şi care a navigat în Marea Neagră.

Fregata Yan Tai este o navă de război multirol de ultimă generaţie, tip 054A, cod NATO Jiangkai II, intrată în serviciul Forţelor Navale Chineze în anul 2011 şi dotată cu cele mai moderne şi sofisticate sisteme de senzori având capacitatea să poarte război electronic şi să dea riposte cu armament şi sisteme clasice.

Vasul de război are lungimea de 134 metri, lăţimea de 16 metri, şi se poate deplasa cu o viteză de croazieră de 30 noduri.

La începutul acestui an vasul a participat în Golful Aden la operaţiunile navale maritime împotriva pirateriei, desfăşurate de către Forţele Navale Chineze.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.