JO 2012 – Haltere: Roxana Cocoş, medalie de argint la cat. 69 kg

Halterofila română Roxana Cocoş a cucerit medalia de argint la categoria 69 kg, miercuri, 1 august, la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, cu un total de 256 kg.

Cocoş a reuşit 113 kg la smuls şi 143 kg la aruncat, stil la care a ratat ultima încercare, la 146 kg, fiind devansată în clasamentul final de sportiva nord-coreeană Rim Jong Sim, cu 261 kg (115 kg la smuls, 146 la aruncat), medaliată cu aur.

 Belarusele Marina Şkermankova şi Zina Sazanaveţ au reuşit de asemenea totaluri de 256 kg, la fel ca Roxana Cocoş, dar au avut o greutate corporală mai mare, prima luând bronzul, iar Sazanaveţ ocupând locul 4.

Roxana Cocoş a adus României a doua medalie la haltere, după bronzul lui Răzvan Martin (cat. 69 kg), de marţi seara.

România are acum şase medalii la JO 2012: una de aur (Alin Moldoveanu – puşcă aer comprimat 10 m), trei de argint (Alina Dumitru – judo, cat. 48 kg, Corina Căprioriu – judo, cat. 57 kg, Roxana Cocoş – haltere, cat. 69 kg) şi două de bronz (echipa feminină de gimnastică, Răzvan Martin – haltere, cat. 69 kg).

*

Roxana Cocoş – portret

Halterofila română Roxana Cocoş a reuşit cea mai mare performanţă din cariera sa, medalia de argint la Jocurile Olimpice, miercuri, la Londra, în limitele categoriei 69 kg, cu un total de 256 kg.

Roxana Daniela Cocoş s-a născut pe 5 iunie 1989, la Bucureşti, şi este legitimată la CSA Steaua Bucureşti.

La doar 19 ani, Roxana participa la JO de la Beijing şi ocupa locul 8 la cat. 58 kg.

Roxana Cocoş a cucerit o medalie de bronz la Europenele de la Lignano Sabbiadoro (Italia) din 2008, la cat. 58 kg, a luat două medalii de bronz, la total şi aruncat, în limitele categoriei 63 kg, la Campionatele Europene de la Minsk din 2010, iar anul acesta, la Europenele din Antalya, a luat bronz la smuls şi argint la aruncat şi total, în limitele cat. 69 kg.

La Mondialele din 2011, Roxana a cucerit medalia de bronz la aruncat (cat. 63 kg).

Tot anul trecut, la Europenele de juniori şi tineret de la Bucureşti, Cocoş a stabilit un nou record european al categoriei, 69 kg, obţinând o medalie de aur şi două de argint, după ce la ediţia din 2010 luase trei medalii de aur la cat. 63 kg.

Roxana a fost declarată sportiva anului 2011 de către Federaţia Română de Haltere.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.