La grădina zoo din Timişoara poate fi văzut unicul tapir din ţară

Unicul tapir din România se află de joi în Grădina zoologică din Timişoara, fiind adus de la Grădina zoo din Szeged, Ungaria.

‘Este unicul tapir din România şi a sosit astăzi cu un transport special de la Szeged. Este un exemplar tânăr de 11 luni, este sănătos şi are fişa medicală la zi. La noi are asigurat luciul de apă necesar.

Este un animal erbivor originar din America de Sud, din zona amazoniană şi este unul dintre animalele protejate de lege’, a declarat  şeful serviciului mediu din Primăria Timişoara, Adrian Bere.

Parcul zoo din Timişoara le oferă vizitatorilor mai multe atracţii, apreciate în special de copiii care sunt în aceste zile în vacanţă.

Pe lângă cerbi, căprioare, urşi sau reni, vizitatorii pot admira maimuţele capuchin, lebede, păsări emu guanaco, struţii, cangurii pitici, caprele pitice, numeroasele rase de iepuri şi găini pitice, hamsterii şi păsările de apă, lebede negre, raţe califar roşu, suliţar, fluierătoare.

Sunt specii care trăiesc în America Centrală şi de Sud, în Europa, iar unele în Asia, Africa şi Australia.

Exemplarele provin de la Grădina Zoologică din Szeged, cu care Primăria Timişoara, care are în custodie locaţia, a încheiat un parteneriat şi care a sprijinit definitivarea proiectului în 2007.

Foto: .Pinterest.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.