Panetta îi garantează personal preşedintelui israelian că Iranul nu va obţine niciodată bomba atomică

Ministrul american al apărării, Leon Panetta, aflat în vizită oficială în Israel, i-a garantat miercuri personal preşedintelui israelian, Shimon Peres, că Iranul nu o să reuşească niciodată să creeze armament nuclear, transmite agenţia EFE.

‘Doresc să aveţi garanţia mea personală că ne vom ocupa în continuare de această problemă pentru a ne asigura că ameninţarea nu va deveni niciodată realitate’, i-a spus Panetta lui Peres în timpul declaraţiilor din faţa presei premergătoare discuţiilor.

Şeful Pentagonului a pus accentul pe seriozitatea angajamentului asumat de SUA în faţa ‘ameninţării’ iraniene. ‘Am afirmat foarte clar că Iranul nu trebuie să dezvolte şi nu va dezvolta armament nuclear’, a insistat el.

La rândul său, preşedintele Shimon Peres a declarat că ‘liderii iresponsabili’ care conduc în prezent Iranul trebuie să aleagă între renunţarea la planurile lor de a realiza arme nucleare şi o ‘alternativă mai gravă’.

Anterior, Panetta a declarat în faţa premierului Benjamin Netanyahu că ‘toate opţiunile’ sunt luate în calcul pentru a determina Iranul să înceteze programul nuclear.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata