Putin, prima sa vizită în Marea Britanie după şapte ani

Preşedintele rus, Vladimir Putin, are joi, 2 august, o întrevedere la Londra cu premierul britanic, David Cameron, înainte de a vizita oraşul olimpic de la Stratford, fiind prima lui vizită în Marea Britanie după şapte ani, informează joi agenţia EFE.

Potrivit surselor oficiale, Putin preconizează să se întâlnească după-amiază cu premierul Cameron la reşedinţa sa din Downing Street 10 pentru a aborda situaţia gravă din Siria, dar nu se prevede să facă declaraţii de presă la terminarea întrevederii.

Convorbirile dintre preşedintele rus şi premierul britanic intervin la două săptămâni după ce Rusia şi China s-au opus prin veto ultimei tentative a ONU pentru a frâna violenţa în Siria. În cadrul vizitei sale, care nu are caracter oficial, Putin va asista la luptele de judo – sportul său preferat – care se vor desfăşura în parcul olimpic din Stratford.

Preşedintele rus a fost campion de judo al oraşului Sankt Petersburg şi are centura neagră. Ultima oară când Vladimir Putin a vizitat Marea Britanie a fost în iulie 2005 când a participat la summitul G8, desfăşurat în localitatea scoţiană Gleneagles şi care a coincis cu atacurile teroriste sinucigaşe asupra reţelei de transport din Londra.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.