Zegrean: Am întrebat la INS dacă au date referitoare la numărul cetăţenilor cu drept de vot

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat joi, înainte de începerea dezbaterilor privind referendumul, că s-a solicitat Institutului Naţional de Statistică (INS) să comunice dacă are date referitoare la numărul cetăţenilor cu drept de vot.

Judecătorii CCR urmează să reia la ora 9,00 discuţiile referitoare la confirmarea rezultatelor referendumului privind demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

„Am întrebat la INS dacă au date referitoare la numărul cetăţenilor cu drept de vot. CCR nu publică documentele din dosar, însă o să publicăm decizia”, a afirmat Zegrean.

Citeste si:  Bucuria şi beneficiile terapeutice ale râsului

În legătură cu răspunsul primit de la INS, preşedintele Curţii a precizat doar că o să se vadă în decizia pe care CCR o va da.

Întrebat despre posibilitatea pronunţării joi a unei decizii privind validitatea referendumului, Zegrean a răspuns: „De aceea venim la lucru în fiecare zi, să dăm decizii. Eu ştiu dacă o să reuşim sau n-o să reuşim? Nu ştiu cât durează dezbaterile”.

El a precizat că joi urmează să se discute contestaţiile depuse împotriva rezultatului referendumului şi nu există un termen legal până la care Camerele Parlamentului să se reunească pentru a lua act de decizia CCR.

Citeste si:  Autobuz scolar cu 40 de elevi a derapat si a ajuns in sant
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close