EUR
4,81 RON
(-0.21%)
USD
4,43 RON
(-0.18%)
GBP
5,73 RON
(+0.09%)
CHF
4,53 RON
(-0.28%)
BGN
2,45 RON
(+0.06%)
BYN
1,99 RON
(+0.41%)
CAD
3,34 RON
(+0.14%)
RSD
0,04 RON
(-0.25%)
AUD
2,93 RON
(-0.03%)
JPY
0,04 RON
(-0.92%)
CZK
0,19 RON
(+0.45%)
INR
0,06 RON
(+0.12%)

 

Băsescu, despre amânarea deciziei CCR: Nu am ce să fac; o să aştept atât cât trebuie

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat vineri, 3 august, că nu are ce să facă în cazul deciziei Curţii Constituţionale de a amâna pronunţarea în ceea ce priveşte referendumul din 29 iulie şi susţine că va aştepta atât cât trebuie hotărârea judecătorilor.

„Eu nu am ce să fac şi deja nu este problema mea. Eu sunt un preşedinte ales, dar suspendat, pus în situaţia de a-şi proba să spunem popularitatea după opt ani de mandat şi trei ani de criză. Ştiu însă că sunt un preşedinte care nu convine majorităţii politicienilor din Parlament”, a spus Băsescu, la sediul său de campanie, întrebat dacă va contesta decizia CCR de a amâna rezultatul final asupra referendumului.

El a adăugat că nu-l îngrijorează acest ”truc” al amânării, care, din păcate, ”descalifică”.

„Un Guvern care organizează un referendum, primul-ministru spune că a fost organizat extraordinar, comunică la Biroul Electoral Central o cifră a electoratului valid, comunică la CCR pe data de 1(n.r. august) aceeaşi cifră, iar pe data de 2 dimineaţă trimite o scrisoare, tot la CCR, în care spune că nu ştie câţi electori există în România. Aşa ceva este fără precedent ca, după ce ai văzut rezultatul, să încerci să modifici cifrele pe care s-a făcut referendumul. Asta arată că oamenii aceştia nu au niciun fel de scrupule, nu îi interesează ţara, îi interesează justiţia”, a afirmat Băsescu.

Întrebat ce efecte va avea din punct de vedere economic amânarea de la CCR, Băsescu a spus că întrebarea trebuie adresată celor de la putere.

„Nu vreţi să îl întrebaţi pe Ponta, pe Antonescu, pe Rus care sunt efectele economice a ceea ce au făcut? (…) Eu cred că PSD, foarte curând, va propune ca termen pentru CCR – decembrie 2014 să se judece cazul. Eu o să aştept atât cât trebuie”, a încheiat preşedintele suspendat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata