R.Moldova: Şeful fiscului va fi demis din cauza acumulărilor mici la buget

Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat al Republicii Moldova, Nicolae Platon, va fi demis vineri, 3 august, din cauza acumulărilor mici la buget.

Premierul Vlad Filat i-a cerut vineri ministrului finanţelor, Veaceslav Negruţă, să identifice candidatura unui alt şef al fiscului, după o vizită la Ministerul Finanţelor. El a vorbit despre proasta administrare fiscală în Republica Moldova şi a cerut eficientizarea acesteia.

Veniturile la buget din taxe şi impozite în primele şase luni ale acestui an au depăşit 10 miliarde de lei (aproximativ 900 de milioane de dolari), dar sunt cu 6% mai mici decât cele preconizate, a declarat Veaceslav Negruţă. El a explicat că aceasta este şi o consecinţă a crizei economice, dar a recunoscut că este necesară eficientizarea administrării fiscale.

Nicolae Platon, fost preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism a fost propus în funcţia de şef al fiscului de Partidul Liberal Democrat, condus de Vlad Filat, el fiind şi unul dintre fondatorii acestui partid. Nicolae Platon, a îndeplinit funcţia de şef al acestei instituţii din decembrie 2009.

Vlad Filat vorbeşte de un an despre necesitatea unor remanieri guvernamentale. Acum două săptămâni miniştrii educaţiei şi de interne şi-au dat demisia, lăsând să se înţeleagă că au făcut-o la solicitarea lui Filat. Filat a reiterat vineri că schimbările vor continua „acolo unde nu sunt performanţe”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.