România la Jocurile Olimpice de vară din 2008

România a cucerit opt medalii la Olimpiada de la Beijing, din 2008, patru de aur, una de argint şi trei de bronz, ocupând locul 17 în clasamentul general pe medalii.

România a avut în China o delegaţie de 102 sportivi, care au concurat la 16 discipline, portdrapelul la ceremonia de deschidere fiind handbalista Valeria Beşe. A fost cea mai mică delegaţie a României de după revoluţia din 1989.

Alina Dumitru a reuşit să cucerească aurul la judo (cat. 48 kg), în timp ce o surpriză uriaşă a reuşit atleta Constantina Diţă-Tomescu, învingătoare la maraton.

Echipa feminină de gimnastică a obţinut medaliile de bronz, în timp ce Sandra Izbaşa a luat aurul la sol.
Canotoarele Viorica Susanu şi Georgeta Andrunache au cucerit şi ele aurul, la dublu rame fără cârmaci.

România nu a luat nicio medalie la kaiac-canoe, dar Niculae Flocea şi Constantin Ciprian Popa au terminat pe locul 4 la C-2 1.000 m. Şi trăgătorul Alin Moldoveanu a ratat podiumul – locul 4 la puşcă cu aer comprimat 10 m. Înotătoarea Camelia Potec, campioană olimpică la Atena, în 2004, a terminat pe locul 4 la 800 m liber.

Medaliaţii României:

AUR: Alina Dumitru (judo, 49 kg), dublu rame feminin fără cârmaci (canotaj – Georgeta Andrunache, Viorica Susanu), Constantina Diţă-Tomescu )atletism – maraton), Sandra Izbaşa (gimnastică – sol)

ARGINT: Ana Maria Brânză (scrimă – spadă)

BRONZ: Mihai Covaliu (scrimă – sabie), echipa feminină de gimnastică (Andreea Acatrinei, Gabriela Drăgoi, Andreea Grigore, Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Anamaria Tămârjan), echipajul feminin de 8+1 (canotaj, Constanţa Burcică, Viorica Susanu, Rodica Şerban, Eniko Barabas, Simona Muşat, Ioana Papuc, Georgeta Andrunache, Doina Ignat, Elena Georgescu).

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.