România, locul III în UE la creşterea comerţului cu amănuntul în iunie

Volumul comerţului cu amănuntul a scăzut cu 1,2% în zona euro (EA17) şi cu 0,7% în Uniunea Europeană (EU27) în iunie 2012, comparativ cu perioada similară din 2011, dar România a înregistrat a treia cea mai semnificativă creştere din UE, potrivit datelor prezentate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre, comerţul cu amănuntul a scăzut în 8 ţări şi a crescut în 12 state din UE şi a rămas stabil în Austria. Cele mai mari creşteri ale volumului comerţului cu amănuntul în mai au fost înregistrate în Estonia şi Letonia (ambele cu 8,4%), Luxemburg (5,9%) şi România (3,9%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Portugalia (minus 5,3%) şi Spania (minus 5,1%) şi Malta (minus 4,3%).

În iunie 2012, comparativ cu luna precedentă, volumul comerţului cu amănuntul a scăzut cu 0,3% în UE şi a crescut cu 0,1% în zona euro. În mai 2011, volumul comerţului cu amănuntul a urcat cu 0,8% în ambele zone.

În rândul statelor membre, comerţul cu amănuntul în iunie a scăzut în 11 ţări şi a crescut în 7 state din UE şi a rămas neschimbat în Danemarca, Lituania şi Polonia. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Slovenia (2,4%), Letonia (2,1%) şi Luxemburg (1,5%) iar cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Irlanda (minus 2,2%), Marea Britanie (minus 1,7%) şi România (minus 1,1%).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.