Dan Şova (PSD): Listele electorale permanente cuprind doar cetăţenii români cu domiciliul în ţară

Senatorul PSD Dan Şova a declarat, vineri, 3 august, că listele electorale permanente nu cuprind decât cetăţenii români cu domiciliul în ţară, nu şi pe cei care locuiesc în străinătate.

„Înţeleg că domnul Cezar Preda de la PDL a solicitat public premierului să spună dacă are de gând să-i scoată din listele electorale permanente pe cetăţenii români cu domiciliul în străinătate. Legea 35/2008 prevede că listele electorale permanente nu cuprind decât cetăţenii care au domiciliul pe raza unei localităţi.

Listele electorale permanente se realizează la nivelul fiecărei localităţi şi nu cuprind decât cetăţenii care au domiciliul stabil pe raza localităţii. Lista cu cetăţenii români care au domiciliul în străinătate şi au eliberate în acest sens paşapoarte nu face parte din listele electorale permanente”, a afirmat Şova într-o conferinţă de presă.

El a amintit că actualele listele electorale permanente, „aşa în bătaie de joc cum au fost făcute”, au fost realizate de „profesionistul” Mihai-Răzvan Ungureanu şi au fost preluate de Guvernul Ponta pentru că la referendum s-a stabilit un cvorum.

„În sarcina Guvernelor conduse de Emil Boc şi de Mihai-Răzvan Ungureanu s-a aflat obligaţia legală de a organiza şi registrul alegătorilor şi listele electorale.

Niciunul nu a înţeles să se aplece asupra legii şi va trebui cercetată cu atenţie legalitatea hotărârii din aprilie 2012 când Ungureanu a semnat listele electorale permanente fără să citească în viaţa lui Legea 35/2008 cu privire la alegerea parlamentarilor”, a mai spus senatorul social-democrat.

Citește și
2 Comentarii
  1. Vasilescu spune

    Un astfel de demers nu poate fi suspectat de rea credinta. Dar e dificil de realizat, intarzie comunicarea rezultatului final si perpetueaza criza: evidenta populatiei nu poate sti daca domiciliul de facto a fost schimbat sau nu (sunt oameni in vacanta sau detasati cu serviciul in alt oras) si nu are cum proceda cu cei cu resedinta provizorie (ex: studentii), care vor trebui scosi din adresa de domiciliu permanent pentru ca altfel figureaza in doua locuri…
    Cui foloseste toata complicarea asta ? Sigur nu Romaniei si romanilor !

  2. CS spune

    Exista o lista electorala permanenta a romanilor cu domiciliul oficial si legal in strainatate? Nimeni nu pomeneste de o asemenea lista. Se pare ca numai daca votezi esti luat in calcul.Cei care voteaza din strainatate sunt inclusi in procentajul listelor permanente din tara ? poate Dl Sova poate sa explice acest lucru.NU cred ca dumnealui poate sa includa romanii plecati cind vrea si cum vrea pe o lista electorala.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.