EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Hossu (Cartel Alfa): Ar putea fi nevoie de un nou acord preventiv, în cazul prăbuşirii băncilor greceşti

0

Pentru a face faţă consecinţelor reprezentate de o eventuală prăbuşire a băncilor greceşti, ar putea fi nevoie de un nou acord preventiv încheiat cu organismele financiare internaţionale, a declarat vineri Bogdan Hossu, preşedintele CNS „Cartel ALFA”, în urma discuţiilor purtate la sediul Fondului Monetar Internaţional (FMI) cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene.

„Dacă băncile greceşti se vor prăbuşi, vor exista mai puţini bani pe piaţă, şi ca atare ar putea fi nevoie de un nou acord preventiv încheiat cu organismele financiare internaţionale. În ceea ce priveşte politica fiscală, în discuţiile purtate cu reprezentanţii Fondului am insistat pe faptul că e nevoie de implementarea unei politici fiscale în trepte, care să protejeze micul contribuabil. Simultan, se va lucra la impozitul pe avere, care trebuie să compenseze – ca valoare – diminuarea fiscalizării aplicate pe locurile de muncă”, a afirmat Bogdan Hossu.

Potrivit acestuia, companiile de stat nu ar trebui privatizate prin vânzare, ci prin atragerea de capital.

„Vânzarea unei companii de stat pe timp de criză economică este un lucru iraţional, efectele riscând să fie la fel de dezastruoase precum în cazul TEPRO Iaşi sau al Combinatului Siderurgic Galaţi.

Prima consecinţă directă a acestor privatizări a fost diminuarea numărului locurilor de muncă, ceea ce a dus automat la creşterea numărului de şomeri. Ca atare, am devenit ţara din Uniunea Europeană cu cei mai mulţi migranţi”, a mai spus preşedintele CNS „Cartel ALFA”.

Bogdan Hossu a precizat, totodată, că Guvernul dispune de sumele de bani necesare pentru susţinerea majorării salariilor bugetarilor cu 8% în luna decembrie a acestui an, singura condiţie amintită de liderul sindical pentru realizarea acestui lucru fiind ca „statul să gestioneze judicios resursele bugetare de care dispune”.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.