Antonescu: Dacă acest referendum nu avea loc, în toamnă riscam să avem violenţe sociale

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, 4 august, că, dacă suspendarea lui Traian Băsescu şi referendumul pentru demiterea acestuia nu ar fi avut loc, România ar fi riscat ca în toamnă să aibă violenţe sociale, mai mari decât cele de la începutul anului.

„Societatea, pentru primă dată, cu sute şi mii de oameni în fiecare seară şi aproape în fiecare localitate însemnată, în ianuarie-februarie, a dat aceste semne, că soluţia era, atunci, alegeri anticipate şi parlamentare şi prezidenţiale. Nu am fi ajuns aici, acum, dacă acest referendum nu avea loc, dacă această suspendare nu avea loc, noi în toamnă riscam să avem chiar violenţe sociale”, a spus Antonescu, într-o emisiune la Antena 3.

Preşedintele interimar a criticat pe cei care pun devalorizarea leului pe seama referendumului.

„Şi celor care astăzi pun în cârca unui procedeu democratic – referendumul – devalorizarea leului acelora le spun: care ar fi fost valoarea leului dacă, Doamne fereşte, în toamnă, asistam la reizbucnirea unor tensiuni sociale, cu o altă intensitate, cu o altă violenţă decât au fost ele în ianuarie?

Aşa încât afirmaţia că nu e nicio legătură între oamenii care sunt în bătălia politică şi populaţia ţării e un clişeu. În fond, la acest referendum au venit 8,5 milioane de oameni (…). Deci nu e bătălia câtorva politicieni – şi de asta, îmi place, nu îmi place, mă sperie, nu mă sperie, o voi duce”, a mai spus Antonescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.