Încep preselecţiile pentru festivalurile de muzică populară şi muzică uşoară de la Mamaia

Sediul Societăţii Române de Radiodifuziune din Bucureşti găzduieşte luni şi marţi sesiunile de preselecţie pentru Festivalul Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc, precum şi pentru Festivalul Naţional de Muzică Uşoară care vor avea loc la Mamaia în ultima decadă a lunii august.

Potrivit şefului Direcţiei de coordonare a instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean Constanţa, Carmen Vasile, pentru Festivalul Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc – ediţia 2012 (secţiunile solişti vocali şi solişti instrumentişti), preselecţiile se vor desfăşura în zilele de 6 şi 7 august, la Bucureşti, la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune, tot aici urmând a se organiza preselecţiile şi pentru secţiunea Interpretare a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012, în zilele de 8 şi 9 august. Pentru secţiunea Creaţie, preselecţiile sunt programate pe 10 august, urmate, pe 13 şi 14 august, de selecţia candidaţilor pentru Secţiunea Rock a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012.

Cea de a 42-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia şi cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc se vor desfăşura la Teatrul de Vară Soveja, din Constanţa, în perioada 23-26 august şi, respectiv, 29-31 august.

Cele două evenimente festivaliere de marcă şi de mare ţinută în peisajul cultural românesc sunt organizate de Consiliul Judeţean Constanţa – deţinătorul licenţei, prin Fundaţia Fantasio – producător asociat fiind desemnată Societatea Română de Radiodifuziune. Cele două manifestări sunt finanţate de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.