JO 2012: Bolt – „Un pas în plus spre legendă”

Atletul jamaican Usain Bolt a spus că ‘a făcut un pas în plus spre legendă’, după ce a intrat în istoria atletismului mondial alături de americanul Carl Lewis, păstrându-şi titlul olimpic în proba de 100 m, duminică la Londra, stabilind al doilea cel mai bun timp din toate timpurile (9 sec 63/100).

‘Am făcut un pas în plus spre legendă. Sunt în continuare nr. 1, în continuare cel mai bun. Şi, în plus, cu al doilea cel mai bun timp din toate timpurile. Dar încă nu am terminat. Aştept acum proba de 200 m. Iar după aceea, fanii şi presa vor spune că sunt cel mai mare.

Desigur, eu nu voi spune niciodată asta, dar este scopul meu, categoric. Am spus întotdeauna că la momentul competiţiei voi fi gata. Şi am demonstrat că pot să fiu la cel mai bun nivel al meu’, a declarat sprinterul jamaican.

În opinia jamaicanului Yohan Blake, medaliat cu argint în proba de 100 m, ‘Usain este omul cel mai rapid din lume, iar eu am medalia de argint. Ce să-ţi doreşte mai mult? Să fii în spatele lui Bolt este o onoare. Nu am fost departe, sunt încă tânăr, am 22 de ani şi sunt mândru că am cucerit această medalie de argint la prima mea Olimpiadă’.

Pentru americanul Justin Gatlin, medaliat cu bronz la 100 m, ‘a fost o cursă frumoasă. I-am văzut pe băieţi venind pe partea stângă şi am fost nevoit să forţez pentru a prinde medalia. Este fantastic să revii după opt ani de la cucerirea unui titlu olimpic şi să poţi să-ţi exprimi talentul pe care Dumnezeu ţi l-a dat.

Cred încă în capacităţile mele şi sunt fericit că am luat parte la o cursă istorică aşa cum a fost aceasta. Bolt este un mare competitor şi un showman. El este, dacă vreţi, un Michael Phelps al sportului nostru’.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.