Mitt Romney îi reproşează lui Barack Obama că nu recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului

Mitt Romney, adversarul republican al democratului Barack Obama la alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, i-a reproşat preşedintelui în exerciţiu că ‘refuză să recunoască Ierusalimul’ drept capitală a Israelului, într-un spot de campanie difuzat duminică, relatează AFP.

Spotul, care prezintă imagini din recenta vizită a candidatului republican în Israel, subliniază faptul că preşedintele Obama nu s-a dus niciodată în această ţară.

‘Mitt Romney va fi un alt preşedinte, un lider puternic care va sta alături de aliaţii noştri’, comentează o voce pe fundal.

Fostul guvernator de Massachusetts a transmis şi pe reţeaua twitter, duminică, un mesaj în care notează că, ‘în aproape patru ani de preşedinţie, Barack Obama nu a vizitat Israelul. Avem nevoie de un lider care să stea alături de aliaţii noştri’.

Totuşi, SUA nu recunosc oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului, iar Ambasada americană, practic la fel ca ale tuturor ţărilor cu care Israelul are relaţii diplomatice, se află la Tel Aviv.

În cursul unei vizite în iulie în oraşul sfânt, candidatul republican şi-a atras mânia palestinienilor – care consideră Ierusalimul de est capitala viitorului lor stat – prezentând acest oraş drept ‘capitală’ a Israelului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.