O substanţă chimică găsită în produse de uz casnic şi cosmetice poate cauza diabetul

O substanţă chimică găsită în produse de uz casnic şi cosmetice, precum produsele autobronzante, poate cauza diabetul, relevă un studiu apărut în jurnalul Diabetes Care şi ulterior publicat în România de către MediHelp International.

‘Cercetarea sugerează că expunerea la un grup de substanţe chimice numite ftalaţi este asociată cu diabetul de tip 2. Cercetătorii susţin că, odată ce substanţa chimică a fost metabolizată în organism, aceasta poate creşte riscul de diabet, afectând modul în care insulina este procesată”, a declarat dr. Andrew Li, reprezentant medical la Bupa Health şi Wellbeing Marea Britanie, potrivit unui comunicat de presă remis luni de MediHelp International.

În timpul studiului, cercetătorii au urmărit expunerea la patru tipuri de ftalaţi iar rezultatele au arătat că nivelurile crescute a trei dintre cele patru au fost asociate cu un risc considerabil de diabet.

Studiul a fost realizat atât pe femei, cât şi pe bărbaţi. Cu toate acestea, diabetul poate avea şi alte cauze, chimice, alimentare sau legate de stilul de viaţă. Deşi cercetătorii au luat în considerare factorii de risc ce pot cauza diabetul, precum vârsta şi stilul de viaţă, este imposibil de ştiut la ce alte chimicale sau potenţiali factori de risc au fost expuşi oamenii de-a lungul vieţii lor.

După cum spun cercetătorii, ftalaţii sunt pretutindeni şi expunerea este inevitabilă.

Cu toate acestea, renunţarea la bronzul artificial poate ajuta la reducerea riscului de diabet, dar oamenii ar trebui să fie, de asemenea, atenţi la expunerea prelungită la soare.

„Încercăm să educăm oamenii că protecţia şi prevenţia sunt importante şi că măsurile de prevenire trebuie luate înainte să se întâmple ceva rău. Acesta este motivul pentru care ne sfătuim clienţii să cumpere planuri de asigurări private de sănătate adaptate nevoilor şi cerinţelor lor”, a declarat la rândul său, potrivit comunicatului citat, Zahal Levy, preşedintele MediHelp International.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.