Operaţie efectuată în premieră la Iaşi pentru a salva viaţa unei adolescente

O echipă mixtă cu medici de la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria şi Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi au efectuat, în premieră la Iaşi, o intervenţie în timpul căreia au scoase laparoscopic splina şi colecistul unei paciente în vârstă de 17 ani.

Valentin Munteanu, directorul Spitalului Sfânta Maria din Iaşi a declarat presei că pacienta în vârstă de 17 ani suferea de afecţiune hematologică rară care i-a afectat splina şi colecistul, motiv pentru care s-a decis efectuarea unei intervenţii laparoscopice în timpul căreia i-au fost rezectate cele două organe.

Potrivit sursei citate, intervenţia este o premieră pentru chirurgia pediatrică ieşeană, a fost efectuată de prof.univ.dr Ştefan Georgescu de la Spitalul Universitar Sfântul Spiridon şi prof.univ.Gabriel Aprodu, şeful Clinicii II Chirurgie din cadrul Spitalului de Copii.

‘S-a apelat la acest timp de intervenţie întrucât vindecarea pacientului este mult mai rapidă. Acest tip de intervenţie reprezintă un progres pentru spitalul nostru. Apreciez în mod deosebit acest nou început al chirurgiei pediatrice care permite realizarea unor intervenţii chirurgicale dintre cele mai complexe în care pacientul este supus unui stres operator minim şi totodată are un rezultat postoperator superior din punct de vedere al duratei recuperării şi al aspectului cosmetic’, a declarat dr Valentin Munteanu, directorul Spitalului de Pediatrie Sf Maria din Iaşi.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.