Premierul Ponta: Acţiunile lui Traian Băsescu şi ale PDL au afectat funcţionarea normală a Guvernului

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că şi-ar fi dorit ca actualul Guvern să continue în această formulă până la alegerile din noiembrie, dar acţiunile preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, şi ale PDL au afectat funcţionarea normală a Executivului.

„Până în luna noiembrie avem de asigurat o guvernare stabilă, predictibilă şi care să pregătească ceea ce avem de făcut ca schimbări fundamentale în societate românească în perioada 2012-2016.

Mi-aş fi dorit ca acest Guvern să meargă în această formulă până în luna noiembrie, însă a existat o situaţie excepţională cauzată de acţiunile domnului preşedinte suspendat, Traian Băsescu, ale PDL şi ale grupului de interese aflat în jurul preşedintelui suspendat, acţiuni care au afectat atât funcţionarea normală a Guvernului, a Parlamentului, cât şi voinţa suverană a poporului român, exprimată prin votul de pe 29 iulie”, a susţinut Ponta, la Palatul Victoria.

El a arătat că Guvernul trebuie să facă o schimbare „clară” de strategie, să transmită populaţiei şi partenerilor externi un mesaj de stabilitate şi predictibilitate şi să pregătească o agendă clară de reforme sociale.

„Consider că România şi Guvernul României trebuie să iasă din logica de război în care stă de 8 ani şi singurele răspunsuri corecte pe care Guvernul trebuie să le dea atacurilor din ce în ce mai iresponsabile şi mai virulente venite din zona preşedintelui suspendat şi a colegilor săi de la PDL trebuie să fie răspunsuri serioase, responsabile”, a conchis Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.