EUR
4,76 RON
(-0.03%)
USD
4,20 RON
(-0%)
GBP
5,48 RON
(-0.25%)
CHF
4,20 RON
(-0%)
AUD
3,00 RON
(-0.04%)
CAD
3,20 RON
(-0.45%)
BGN
2,44 RON
(-0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.04%)
ZAR
0,30 RON
(+0.03%)
BRL
1,12 RON
(+0.18%)
CNY
0,63 RON
(-0.03%)
INR
0,06 RON
(-0.09%)

Propunerile premierului pentru remaniere: MAI – Duşa, MJ – Pivniceru, MAE – Corlăţean

0

Social-democratul Mircea Duşa a fost propus pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, a anunţat luni, 6 august, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta.

De asemenea, ministru delegat pentru Administraţie a fost propus liberalul Radu Stroe.

La Ministerul Justiţiei a fost propusă Mona Pivniceru, ca ministru al Afacerilor Externe – Titus Corlăţean, iar ministru pentru relaţia cu Parlamentul – Dan Şova.

Primul-ministru a declarat că propunerile au fost înaintate preşedintelui interimar, Crin Antonescu, care le-a şi acceptat.

Propunerile, potrivit lui Victor Ponta, sunt rezultatul discuţiilor avute cu liderii PNL, Daniel Chiţoiu, şi PC, Daniel Constantin.

„Cabinetul actual a fost şi rămâne un cabinet cu mandat limitat în luna noiembrie. (…) Guvernul trebuie să se adapteze unei situaţii prin luarea unor măsuri nu atât prin schimbarea de oameni, ci o schimbare clară de strategie. (…) Guvernul trebuie să dea un alt tip de mesaj – de stabilitate, predictibilitate”, a explicat Victor Ponta.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a anunţat luni că şi-a înaintat demisia de onoare, afirmând că nu poate accepta ca MAI să fie părtaş la nimic din ceea ce nu înseamnă lege şi respectarea legii în România.

Rus a precizat că şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat luni demisia.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.