SUA: cel puţin 7 morţi într-un atac armat în Wisconsin

Cel puţin şapte persoane, inclusiv atacatorul, au murit într-un atac armat duminică într-un templu sikh din Oak Creek /Wisconsin/, în nordul Statelor Unite, a anunţat poliţia.

Potrivit poliţiei, patru persoane au fost împuşcate duminică dimineaţă în interior şi trei în afara unui templu din acest mic oraş de 35.000 de locuitori de la periferia Milwaukee, la nord de Chicago, de un bărbat înarmat care a deschis focul. În plus, trei persoane – bărbaţi adulţi – au fost transportate în stare critică la spitalul Froedtert din Milwaukee, a declarat o purtătoare de cuvânt a spitalului, citată de AFP.

Un şef al poliţiei locale, Bradley Wentlandt, a declarat într-o conferinţă de presă că un poliţist a fost rănit de un bărbat ce a deschis focul, iar poliţistul „a replicat, împuşcându-l pe atacator”.

Potrivit Milwaukee Journal Sentinel, citând un membru al comunităţii sikh, un bărbat alb de în jur de treizeci de ani ar fi autorul acestui atac armat. El ar fi început să tragă apropiindu-se de un preot aflat în afara templului. Comandouri de poliţie ar fi intrat apoi în templu şi au evacuat persoanele care nu au fost rănite.

Statele Unite au fost recent marcate de un atac armat mortal. Într-un cinematograf din Aurora /Colorado, vest/, 12 persoane au fost ucise şi 58 rănite pe 20 iulie de un tânăr de 24 de ani, James Holmes, în timpul premierei ultimului film Batman.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.