Zeci de foşti responsabili spanioli renunţă la indemnizaţii: aproximativ cinci milioane de euro economie

Zeci de foşti înalţi responsabili spanioli au renunţat la indemnizaţiile pentru funcţie pe care continuau să le primească şi după încetarea activităţii, ceea ce reprezintă o economie de peste 4,7 milioane de euro pentru stat, a anunţat sâmbătă guvernul, informează AFP.

Dintr-un total de ‘ 85 de persoane care aveau dreptul la indemnizaţii economice, numai 21 dintre ei au decis să le primească în continuare’, potrivit unui comunicat al Ministerului de Finanţe. Aceşti foşti funcţionari au aparţinut, în mare parte, fostei administraţii socialiste conduse de José Luis Rodriguez Zapatero.

Deja din timpul fostului guvern Zapatero, membrii executivului spaniol au renunţat la indemnizaţiile pentru funcţie, ce corespundeau la 80% din doi ani de soldă.

Criza pe care o traversează Spania a antrenat în mod special un nivel al şomajului ce depăşeşte 25% din populaţia activ şi a provocat apariţia unei vaste mişcări populare de protest – ‘indignaţii’ – care caută să decredibilizeze clasa politică în rândul opiniei publice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.