CSM a respins detaşarea Monei Pivniceru la Ministerul Justiţiei

0

Secţia pentru judecători a CSM a decis luni, în unanimitate, că Mona Pivniceru, membru CSM, nu poate fi detaşată la Ministerul Justiţiei.

„Este vorba de o incompatibilitate: doamna Pivniceru nu poate fi ministru al Justiţiei atâta vreme cât nu s-a dispus detaşarea acesteia de la CSM”, a declarat luni preşedintele CSM, Alina Ghica.

Aceasta a adăugat că, pentru a obţine detaşarea, Mona Pivniceru trebuie mai întâi să-şi dea demisia din CSM.

„În şedinţa din data de 06 august 2012, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat solicitarea privind detaşarea la Ministerul Justiţiei, pe o perioadă de 6 luni, în vederea numirii în funcţia de ministru al justiţiei, a doamnei judecător Mona Maria Pivniceru, membru ales al CSM.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, cu unanimitate de voturi, Secţia pentru judecători a hotărât că este inadmisibilă detaşarea unui membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii în orice funcţii, inclusiv în cele de demnitate publică numite şi, în consecinţă, a respins cererea de detaşare la Ministerul Justiţiei a doamnei judecător Mona Maria Pivniceru, membru ales al CSM”, a precizat Biroul de presă al CSM printr-un comunicat.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.