Ministrul Mircea Duşa a dispus plata restanţelor la echipament pe 2011 angajaţilor MAI

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a afirmat, marţi, 7 august, că a dispus plata restanţelor la echipament pe 2011 în cazul angajaţilor MAI.

„Am avut o primă şedinţă cu conducerea ministerului, cu şefii de arme, am făcut o radiografiere a activităţii din minister şi sigur după aceea şi o întâlnire cu cei care răspund de partea financiară a ministerului şi chiar astăzi am dispus plata restanţelor la echipament pe anul 2011.

Aşa cum ştiţi, au fost plătite 60% dintre drepturile pe care lucrătorii ministerului le au şi am dispus şi plata diferenţei de 40%, aşa că datoriile ministerului faţă de lucrătorii acestuia pe 2011 vor fi plătite până la sfârşitul lunii integral, urmând să fac demersuri ca să-şi primească drepturile şi pentru anul 2012″, a declarat Duşa, după prima întâlnire de lucru cu şefii structurilor centrale din MAI.

El le-a spus jurnaliştilor că despre obiectivele sale o să discute peste două-trei zile.

În ceea ce priveşte actualizarea listelor electorale, Duşa a menţionat că se va lucra strict pe lege şi instituţional. Întrebat de presă despre mini-recensământ, el a spus că va face precizări după ce şedinţa comisiei constituite la minister în acest sens va elabora câteva variante de lucru.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a declarat că preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu, l-a informat asupra stadiului prelucrării datelor de la recensământul efectuat anul trecut şi i-a spus că are nevoie de resurse financiare, de alocări de fonduri pentru a accelera prelucrarea fişelor individuale pe fiecare locuinţă, pe fiecare gospodărie.

Totodată, Duşa a arătat că, după ce va avea o informare de la Parchet în cazul şefului de la Evidenţa Populaţiei, pe baza analizei pe care o va face în conducerea ministerului şi pe baza legii privind statutul poliţiştilor, va dispune măsurile necesare.

„Manoloiu (şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, Constantin Manoloiu n.r.) într-adevăr a fost ieri audiat, dacă voi avea o comunicare de la parchet sigur că, pe baza analizei pe care o voi face în conducerea ministerului şi pe baza legii privind statutul poliţiştilor, voi dispune şi măsurile necesare”, a afirmat ministrul Administraţiei şi Internelor.

Pe de altă parte, el a menţionat că s-a întâlnit luni cu fostul ministru al Administraţiei şi Internelor Ioan Rus şi a discutat mai multe aspecte.

Întrebat de jurnalişti de ce nu s-a făcut ceremonia de predare-primire a mandatului de ministru al Administraţiei şi Internelor, Duşa a spus că nu doreşte festivităţi, că lucrurile sunt destul de complicate, că e mult de lucru şi nu ştie dacă e cazul ”să-şi piardă vremea cu festivităţi”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.