Premierul Victor Ponta, desemnat ministru interimar al Justiţiei

0

Preşedintele interimar Crin Antonescu a semnat, marţi, 7 august,decretul pentru desemnarea premierului Victor Ponta ca ministru interimar al Justiţiei, informează Administraţia Prezidenţială.

Luni, Titus Corlăţean, cel care deţinea portofoliul Justiţiei, a fost numit ministru al Afacerilor Externe.

În locul lui Corlăţean, Ponta a anunţat că o propune pe Mona Pivniceru, care este şi membru al CSM.

Secţia pentru judecători a CSM a decis luni, în unanimitate, că Mona Pivniceru nu poate fi detaşată la Ministerul Justiţiei.

„Este vorba de o incompatibilitate: doamna Pivniceru nu poate fi ministru al Justiţiei atâta vreme cât nu s-a dispus detaşarea acesteia de la CSM”, a declarat luni preşedintele CSM, Alina Ghica.

Aceasta a adăugat că, pentru a obţine detaşarea, Mona Pivniceru trebuie mai întâi să-şi dea demisia din CSM.

Luni seară, premierul Victor Ponta a declarat că numirea Monei Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei a fost amânată câteva zile din cauza procedurilor de detaşare.

„Din punctul meu de vedere e doar o amânare de câteva zile. Doamna Pivniceru, conform legii, a solicitat detaşarea din partea CSM, însă astă seară CSM a decis că numai în măsura în care îşi dă demisia (…) poate să beneficieze de această detaşare.

Am discutat cu doamna judecător Pivniceru, mi-a spus că este de acord să demisioneze din CSM şi că zilele următoare va face demersurile necesare. Cred că în zilele următoare – depinde aici şi de rapiditatea procedurilor – sper că în două, trei, cinci zile să putem finaliza procedura de numire a doamnei Pivniceru în funcţie”, a explicat Ponta, la o emisiune televizată.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.