UNITER îşi exprimă regretul pentru dispariţia actorului Florin Mircea; acesta va fi înmormântat miercuri, la Iaşi

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Florin Mircea, care a decedat pe 5 august, va fi depus miercuri, de la ora 11,00, în foaierul Teatrului Naţional Iaşi pentru ca toţi cei care l-au cunoscut să poată să-i aducă un ultimul omagiu. Înmormântarea va avea loc miercuri, la ora 14,00, la Cimitirul Eternitatea din Iaşi.

Uniunea Teatrală din România îşi exprimă profunda tristeţe la dispariţia celui care a fost un distins actor al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi.

El a debutat cu rolul Timpul din „Poveste de iarnă” de W. Shakespeare, în 1974. Au urmat peste 100 de roluri explozive, interpretate cu rigoare şi sensibilitate.

”A îmbogăţit scena prin personajele legendare pe care le-a întruchipat cu profundă discreţie dar, în acelaşi timp, cu zdruncinantă sârguinţă”, se arată într-un comunicat al UNITER.

Actorul Florin Mircea a fost laureat al Galei Premiilor UNITER şi al altor numeroase premii de interpretare, societar de onoare al scenei ieşene şi deţinător al „Ordinului pentru merit” în grad de cavaler, titluri ce l-au integrat definitiv în breasla marilor profesionişti ai culturii teatrale româneşti.

Născut la Focşani, la 28 ianuarie 1942, Florin Mircea a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, promoţia 1973.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.