Antonescu: Fostul ministru de Interne a procedat incorect şi a minţit

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, marţi, că fostul ministru de Interne Ioan Rus a procedat incorect şi a minţit când a acuzat presiuni inclusiv din partea sa şi a făcut foarte bine că a demisionat.

„Ştiu că fostul ministru de Interne a procedat incorect, că fostul ministru de Interne a minţit. În momentul în care a ieşit şi şi-a dat demisia ieri şi-a dat demisia pentru că nu a fost demis, dar nu este treaba mea.

În momentul în care a vorbit în public despre presiuni pe care le-aş fi făcut eu asupra domniei sale, asupra MAI, asupra oricui altcuiva punându-mă pe acelaşi nivel cu Traian Băsescu care îl ameninţase cu puşcăria, precizându-i şi durata în public, ştiu din acel moment că ministrul de Interne minte, are de ascuns ceva şi este foarte bine că ministrul de Interne a plecat”, a spus Antonescu, la Antena 3.

El a adăugat că ar putea să-l dea în judecată pe fostul de Interne pentru acuzaţiile la adresa lui. „Eu nu fac acuzaţii. Eu am respins o acuzaţie aberantă, o calomnie a dlui Rus – l-aş putea da şi în judecată, dar am altă treabă acum – privitoare la vreo presiune de vreun fel pe care eu aş fi făcut-o asupra domniei sale.

Ce ştiu foarte clar şi de ce am spus că era normal să plece şi că avea motive să demisioneze este că problema numărului autentic actual al electoratului României s-a pus încă de la alegerile locale în dezbaterea publică”, a arătat preşedintele interimar.

Antonescu a precizat că, în momentul în care s-a pus problema referendumului, premierul Victor Ponta a cerut actualizarea listelor electorale. „În aceeaşi seară, ministrul de Interne iese şi spune nu suntem 18 milioane nu ştiu cât, închizând acest subiect, impunând un cvorum discutabil”, a subliniat el.

Preşedintele interimar a reiterat că nu a făcut presiuni asupra nimănui. „Eu nu am făcut şi repet ce am declarat în faţa oricui, poate şi Parchetul mă cheamă, nu am discutat în niciun fel, nu am exercitat niciun fel de presiune asupra dlui Rus, asupra cuiva din această ţară. Este o minciună sfruntată care se integrează perfect cu voia sau fără voia dlui Ioan Rus în tot atacul de intimidare şi propagandistic al lui Traian Băsescu”, a adăugat Antonescu.

El a arătat că nu este necesar un mini-recensământ, iar cererea Curţii Constituţionale este obligatorie pentru instituţii şi persoane.

„Noi dispunem şi de la INS şi Guvernul are posibilitatea prin acte oficiale interne şi internaţionale să stabilească foarte clar ce i-a cerut Curtea, nu este nevoie de un mini sau un para-recensământ organizat de Guvern pentru că am acest recensământ, nu este nevoie de nimic altceva. Este nevoie de documente clare, de acţiuni hotărâte ale Guvernului, în spiritul legii şi a ceea ce i-a cerut Curtea”, a completat Antonescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.