Facebook, criticat pentru jocurile de noroc care promit vizitatorilor câştiguri de peste 60.000 de euro

– Bingo Friendzy deschide uşa Facebook-ului pentru jocurile de noroc, iar  compania recunoaşte că vor apărea şi mai multe astfel de jocuri

– Jocul este criticat că îi atrage pe cei mici prin grafică animată

 

Facebook a fost acuzat că este “un teren pentru jocurile de noroc”, după ce a lansat un joc de bingo care permite utilizatorilor să rişte mii de euro pentru a câştiga poturile cele mari de până la 50.000 de lire sterline (adică în jur de 63.000 de euro).

Utilizatorii Bingo Friendzy trebuie să joace minim 10 lire (12 euro) pe maşina de bingo virtuală, primul joc cu “bani adevăraţi” al reţelei de socializare, care a fost lansat pe Facebook pe data de 07 august, scrie Dailymail.co.uk.

Jocul va fi disponibil doar în Regatul Unit, unde legile privind jocurile sunt mult mai relaxate decât cele din SUA, şi apoi va fi urmat de o aplicaţie cu o maşină automată de fise în stilul Las Vegas, creată de aceeaşi companie.

Experţii au avertizat în ceea ce privesc pericolele jocurilor sociale de pe Facebook, care sunt utilizate de aproximativ doi din trei utilizatori de Internet. Și pentru că Bingo Friendzy prezintă personaje animate asemănătoare cu cele din desenele animate populare printre copii, Moshi Monsters, îngrijorarea a crescut, deoarece această animaţie i-ar putea încuraja pe cei mici să se joace Bingo Friendzy.

Atât Facebook, cât şi gigantul jocurilor de noroc Gamesys, operatori ai aplicaţiei Bingo Friendzy, insistă că sistemul de control al jocului va împiedica pe oricine are vârsta sub 18 ani, vârsta legală pentru jocurile de noroc în Marea Britanie, să acceseze jocurile cu bani adevăraţi, de la care Facebook obţine o parte din profituri.

Însă, cei mici fentează cu regularitate vârsta minimă limită de a putea avea un profil Facebook, pur şi simplu oferind informaţii false.

În prezent, Facebook se află sub presiunea de a-şi creşte veniturile.

Compania a fost evaluată la suma de peste 100 de miliarde de dolari pe piaţa bursei, în luna mai a anului acesta, însă dubiile privind potenţialul său de a produce bani au determinat diminuarea valorii Facebook-ului cu peste 28 de miliarde de dolari în doar două săptămâni.

Jocurile sociale şi jocurile de noroc cu bani adevăraţi sunt privite ca zone din care Facebook poate realiza o creştere rapidă a veniturilor. Tot mai multe siteuri cu jocuri de noroc “cu bani adevăraţi” urmează să fie lansate tot pe reţeaua de socializare în următoarele câteva luni.

Însă, Mark Griffiths, profesor de studiu al jocurilor de noroc de la Universitatea Nottingham Trent a spus că “prin intermediul jocurilor de noroc virtuale, copiii intră pentru prima dată în contact cu principiile şi entuziasmul jocurilor de noroc”. Acesta a vizitat Bingo Friendzy şi a spus că a fost bulversat de personajele care par a fi îndreptate spre persoanele tinere. Profesorul Griffirhs a spus că are “temeri majore în ceea ce priveşte grafica şi imagistica”.

Atunci când te înregistrezi la Bingo Friendzy, utilizatorii pot face “un depozit rapid” de pe cardul lor de debit sau de pe cel de credit între 10 lire şi până la 500 de lire sterline. Utilizatorilor li se oferă şi şansa de a depune o sumă de până la 20.000 de lire sterline (25.000 de euro).

Atunci când te înregistrezi pe site cu o miză de 10 lire, ţi se oferă imediat şansa de a câştiga un jackpot bingo de aproximativ 5.000 de lire (peste 6.000 de euro) şi un pot la o maşină de fise de peste 52.000 de lire sterline (65.000 de euro).

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat extrem de inocent că “jocurile de noroc cu bani adevăraţi reprezintă o activitate populară şi bine reglementată în Marea Britanie şi îi permitem unui partener posibilitatea de a le oferi utilizatorilor adulţi jocurile sale de noroc pe platforma Facebook, într-un mod sigur şi controlat”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.