INS: Resursele de energie primară ale României au scăzut cu 2,8% în primul semestru al anului

Resursele de energie primară ale României au totalizat, în primele şase luni ale anului, 17,269 milioane tone echivalent petrol (tep), în scădere cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2011, relevă datele provizorii publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit sursei citate, producţia internă a însumat, în intervalul ianuarie-iunie 2012, 11,452 milioane tep, în scădere cu 1,8% comparativ cu semestrul I din 2011, în timp ce importul a fost de 5,816 milioane tep, în scădere cu 4,7%.

Din totalul înregistrat, cea mai importantă cantitate de zăcământ a fost cea de gaze naturale utilizabile (5,780 milioane tep), urmată de ţiţei (4,515 milioane tep), cărbune net (3,540 milioane tep) şi energie hidroelectrică, nuclearo-electrică şi energie electrică din import (2,009 milioane tep).

Sursa datelor INS pentru producţie o reprezintă Cercetarea statistică lunară privind indicatorii pe termen scurt în industrie (IND TS) şi Cercetarea statistică lunară privind producţia de energie electrică şi termică (IND E).

Informaţiile s-au colectat de la circa 150 operatori economici care realizează producţie de energie primară şi transformată, iar eroarea maxim admisă a estimărilor este de +/- 3%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.