JO 2012: Cătălina Ponor – Aş fi putut face mai mult, dar am simţit presiunea şi am fost nervoasă

0

Gimnasta Cătălina Ponor, vicecampioană olimpică la sol şi locul 4 la bârnă, declara după cele două finale de marţi că presiunea şi nervozitatea au privat-o de un rezultat mai bun la Jocurile Olimpice de la Londra.

Cătălina Ponor, cu ochii în lacrimi, a evitat să dea declaraţii pentru presa română după finala de la sol. Pentru site-ul organizatorilor, ea a declarat în engleză: ”A fost şi bine, dar a fost şi dezamăgitor. Bârna a fost dezamăgitoare. Aş fi putut face mai mult, dar am simţit presiunea şi am fost nervoasă”.

Campioana olimpică de la Atena, la sol, bârnă şi cu echipa, şi-a dorit mult un aur la Londra, la distanţă de 8 ani, dar nu a fost posibil. A pierdut întâi bronzul de la bârnă, în urma unei contestaţii a americanilor, acesta ajungând în posesia Alexandrei Raisman, antrenată de românul Mihai Brestyan. Iar la sol, a primit doar 15,200, în urma unei exerciţiu fără cusur, punctat la execuţie cu doar 9,000. Antrenorii noştri nu au avut însă aceeaşi reacţie ca a americanilor.

Cătălina Ponor a adăugat că acesta a fost ultimul ei concurs: ”O spun din nou, vreau ca toată lumea să ştie, mă retrag fără regrete. Am muncit fiecare secundă pentru echipă, am muncit fiecare secundă pentru mine, am muncit fiecare secundă pentru toată lumea. Am fost deja campioană olimpică şi voi părăsi gimnastica cu fruntea sus. Le mulţumesc tuturor pentru susţinere şi îmi pare rău că i-am dezamăgit”.

În ce priveşte planurile de viitor, Ponor nu exclude varianta antrenoratului: ”Acum vreau o vacanţă, să-mi relaxez mintea. Apoi, voi încerca să fac ceva, cum ar fi să devin antrenoare”.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.