JO 2012: Izbaşa – Pur şi simplu mi s-au înmuiat picioarele, nu suntem roboţi

Sandra Izbaşa, cu un exerciţiu de podium în finala de la sol, înainte de ultima diagonală, a explicat că i s-au înmuiat picioarele chiar la finalul evoluţiei sale, fapt care a privat-o de o nouă medalie olimpică.

Sandra Izbaşa, campioana olimpică de la sărituri la Londra şi de la sol la Beijing, a preferat să remarce jumătatea plină a paharului după ratarea de la sol. ”Se mai întâmplă, să nu uităm însă succesul şi depăşirea bilanţului Olimpiadei de la Beijing, pentru asta sunt cea mai fericită.

Nu are de ce să îmi pară rău. Îmi pare rău doar că am încheiat aşa, deşi am pornit foarte bine, dar e normal să mai şi oboseşti. Pur şi simplu mi s-au înmuiat picioarele, se întâmplă, nu suntem roboţi. Dacă nu greşeam, eram clar pe podium, dar nu ştiu pe ce loc”, a spus Izbaşa.

Izbaşa nu a urmărit exerciţiul Cătălinei Ponor la sol şi nu a comentat nota primită de medaliata cu argint a probei, mai ales la execuţie, una foarte bună, unde nota 9,000 a fost cu siguranţă prea mică: ”Nu l-am văzut, pentru că exact atunci intram în sală. Eu nu pot să comentez, pentru că nu sunt în măsură să comentez ceea ce fac arbitrele. E decizia lor, dacă eram arbitră, probabil eram în locul lor”.

Una peste alta, Sandra consideră că la Londra a reuşit o evoluţie mai bună decât la Beijing: ”Am încheiat un concurs mai puţin bun în ziua de azi, dar în rest, sincer, m-am autodepăşit faţă de Beijing şi nu e puţin lucru să câştigi 2 medalii olimpice la olimpiade diferite. Eu sunt mulţumită cu ce am făcut aici. Aici a fost la fel de greu ca la Beijing, dar acum am fost mai bine pregătită”.

Campioana olimpică de la sărituri admite că i-a provocat o dezamăgire antrenorului Octavian Bellu, dar nu are regrete pentru ce s-a întâmplat pe covor. ”Era dezmăgit, se aştepta la un rezultat altfel. Iar de la mine erau aşteptări mari, ca de la toată lumea. Dar nu îmi pare rău, pentru că a fost greşeala mea. Mi s-au înmuiat picioarele”, a spus Izbaşa.

La Londra, Izbaşa a demonstrat că rămâne o gimnastă de superclasă, chiar dacă are 22 de ani, dar nu a luat încă o decizie privind continuarea activităţii: ”Nu ştiu ce voi face, e o întrebare prea repede pusă acum. Aş fi chiar un roboţel, dacă aş intra din nou în sală şi aş face exerciţii. Vreau puţină detaşare. Să mă liniştesc, să-mi revin, să-mi încarc bateriile, alături de ai mei, alături de toţi cei dragi”.

Sandra a exclus două posibile cariere după cea de la gimnastică: ”Nu vreau să fiu antrenoare şi nici prezentatoare tv”.

”O revenire deosebită”, este titlul ales de Izbaşa, care să caracterizeze performanţa ei de la Londra.

Sandra Izbaşa a cucerit la Londra o medalie de aur la sărituri, una bronz cu echipa şi a terminat pe locul 8 în finala de la sol.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.