Mona Pivniceru a demisionat din CSM

Judecătorul Mona Pivniceru, propusă pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a demisionat, miercuri, din calitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a confirmat, Biroul de presă al CSM.

„Pe data de 8 august 2012 a fost înregistrată, la Consiliul Superior al Magistraturii, cererea de demisie din funcţia de membru ales al CSM – reprezentant al judecătorilor din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – a doamnei judecător Mona Maria Pivniceru”, se arată într-un comunicat al CSM remis, miercuri.

CSM precizează însă că demisia unui membru ales nu este efectivă şi nu produce efecte juridice până când Plenul CSM nu ia act de aceasta. Calendarul de şedinţe publice ale Plenului CSM a fost stabilit pentru săptămâna 20-24 august, anterior acestei perioade fiind imposibilă reuniunea în condiţii de cvorum.

După ce plenul CSM va lua act de această demisie, va trimite un aviz Senatului care, ulterior, va trebui să comunice decizia Monitorului Oficial în vederea publicării acesteia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.