Persoana reţinută în Republica Dominicană nu este Codruţ Marta

Persoana reţinută în Republica Dominicană nu este urmăritul internaţional Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al celui care a fost preşedinte al ANAF Sorin Blejnar, au precizat,  surse din IGPR.

Aceste precizări au fost făcute după ce publicaţii străine au informat că fostul consilier al preşedintelui ANAF Sorin Blejnar, Codruţ Marta, căutat de autorităţile române pentru evaziune fiscală şi dat în urmărire internaţională, a fost reţinut luni în Republica Dominicană.

Poliţia Română a mai precizat, miercuri, într-un comunicat, că a avut schimb de date şi informaţii cu mai multe ţări membre Interpol, inclusiv cu Poliţia Dominicană, în vederea localizării lui Codruţ Marta, dar până în prezent nu s-a confirmat indubitabil prezenţa acestuia pe teritoriul acestor state.

Citeste si:  Prejudiciu de aproximativ un milion de euro prin neplata TVA

Codruţ Marta, fostul consilier al preşedintelui ANAF Sorin Blejnar, căutat de autorităţile române pentru evaziune fiscală şi dat în urmărire internaţională, a fost reţinut luni în Republica Dominicană, a anunţat poliţia din această ţară, potrivit publicaţiilor locale Hoy şi 7 dias. El a folosit un paşaport lituanian fals pe care era înscris numele Arei Argead. Imediat după reţinerea sa în localitatea Sosua din provincia Puerto Plata a fost transferat la biroul Interpolului din Republica Dominicană, unde se vor desfăşura formalităţile pentru repatrierea lui în România.

Citeste si:  China confirmă trimiterea primei femei în spaţiu

Curtea de Apel Bucureşti a decis pe 11 iulie, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, emiterea mandatelor de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile pentru Codruţ Marta şi alţi acuzaţi în dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro.

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Braşov au dispus pe 1 august începerea urmăririi penale faţă de Sorin Blejnar şi Codruţ Marta.

Blejnar şi Marta sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală.

Citeste si:  Mass-media din India au descoperit de abia acum "bârfa despre Putin şi gimnasta Alina Kabaeva"
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata