Pianista Mihaela Ursuleasa, decorată post-mortem

Preşedintele interimar Crin Antonescu a semnat miercuri decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului Naţional ‘Serviciul Credincios’ în grad de Ofiţer pianistei Mihaela Ursuleasa, informează Administraţia Prezidenţială.

Decoraţia a fost acordată „în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru cariera artistică de excepţie şi contribuţia sa la afirmarea excelenţei şcolii muzicale româneşti pe marile scene ale lumii”.

Pianista Mihaela Ursuleasa, care a fost găsită decedată, săptămâna trecută, în apartamentul său din Viena, va fi înmormântată vineri, la ora 9,30, la Cimitirul Bellu din Bucureşti, după ce joi sicriul va fi depus la Ateneul Român.

O ceremonie în memoria pianistei a fost organizată şi la Viena, marţi, de la ora 15,00, la Biserica ortodoxă „Învierea Domnului şi Sf. Apostol Andrei”.

Primul-ministru Victor Ponta a anunţat sâmbăta trecută că Guvernul va oferi sprijinul necesar pentru acoperirea cheltuielilor necesare funeraliilor pianistei Mihaela Ursuleasa.

Pianista Mihaela Ursuleasa a murit la 33 de ani, la Viena, din cauza unei hemoragii cerebrale în urma unei rupturi de anevrism.

Mihaela Ursuleasa a câştigat în 1995 prestigiosul concurs internaţional de pian „Clara Haskill”, decernat din doi în doi ani în Elveţia, distincţie care i-a deschis porţile marilor scene. Mihaela Ursuleasa a susţinut concerte la Amsterdam, Koln, Viena, Zurich, New York.

Până la sfârşitul anului trebuia să aibă 16 concerte în Europa şi America Latină.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.