„Căsătoria este pentru toată viaţa”, pentru 86% dintre tinerii adulţi americani

Majoritatea tinerilor adulţi americani (86%) se aşteaptă ca mariajul lor să dureze toate viaţă, cu toate că jumătate dintre uniuni se încheie de fapt printr-un divorţ, potrivit unui studiu publicat miercuri, preluat de AFP.

Acest sondaj realizat de Universitatea Clark din Worcester, din Massachusetts /nord-est/, a mai scos la iveală faptul că pentru 57% dintre americanii cu vârste cuprinse în 18 şi 29 de ani a avea relaţii sexuale „fără a fi implicat emoţional” este un lucru rău. Iar 73% din cele 1.029 de persoane chestionate consideră că cuplurile ar trebui să se căsătorească înainte de a face copii.

Aceste rezultate arată optimismul tinerilor americani cu privire la căsătorie, a notat Jeffrey Jensen Arnett, profesor de psihologie la Universitatea Clark. „Ei cresc ştiind că jumătate dintre căsătorii se încheie prin divorţuri, dar aproape toţi se aşteaptă să se afle în cealaltă jumătate”, a subliniat Arnett, care a condus studiul.

„Tineri adulţi de astăzi, cei ai căror părinţi au divorţat, sunt adesea mai hotărâţi să evite un divorţ, cu toate că, din punct de vedere statistic, ei au mai multe şanse să divorţeze la rândul lor”, a adăugat Arnett.

Sondajul a mai arătat că 61 la sută dintre tinerii americani sunt gata să renunţe la anumite obiective de carieră pentru a putea avea viaţa de familie pe care şi-o doresc, atât în rândul bărbaţilor, cât şi al femeilor. „În mod tradiţional, femeile sunt mai înclinate să facă sacrificii de carieră pentru familia lor”, a mai spus Arnett, amintind că studiul său are o marjă de eroare de 3,06%.

„Însă aceste ultime rezultate sugerează că lucrurile s-ar putea schimba odată cu noua generaţie de tineri adulţi, cu o împărţire mai echitabilă a responsabilităţilor în familie”, a conchis el. Dintre cei sondaţi, 23% erau căsătoriţi, 10% trăiau în cuplu, iar 29% erau celibatari.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.