Creşterea economiei româneşti va fi de peste 1% în 2012, potrivit ministrului Muncii

Creşterea economiei româneşti va depăşi 1% în acest an, a declarat, joi, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mariana Câmpeanu, după întâlnirea cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional.

Mariana Câmpeanu a arătat că nivelul prognozat pentru creşterea economică din 2012 va fi cunoscut după încheierea discuţiilor cu creditorii internaţionali.

‘Este un lucru pe care îl vom finaliza la sfârşitul discuţiilor, în orice caz va fi peste 1%’, a afirmat ministrul Muncii.

Joi, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu a avut o întrevedere cu delegaţia FMI, principalele teme abordate fiind politicile sociale şi impactul lor social precum şi schimbările legislative pentru piaţa muncii.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat, recent, că există date suficiente, inclusiv situaţia din agricultură, puternic afectată de secetă, care justifică o prognoză diminuată a creşterii economice.

Miercuri, ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, nu a dorit să facă referiri la revizuirea proiecţiei de creştere economică pentru anul 2012.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a revizuit în jos, la 0,8%, estimarea de creştere a economiei României în acest an.

Ţinta de creştere economică convenită de autorităţile române şi reprezentanţii FMI pentru 2012 este de 1,5%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.